Så här trivs vi tillsammans

Så här trivs vi tillsammans i Brf Terränglöparen 2017-09-14, version 3

Varje år ordnar medlemmarna tillsammans två gemensamma städdagar - en på våren och en på hösten - med efterföljande trivselmingel. Medlemmarna i Brf Terränglöparen bör följa några hållpunkter för allas gemensamma trevnad och för att undvika skador, onödigt slitage samt för att bidra till låga kostnader för samtliga boende.

Entrén och trapphuset ska hållas rent från föremål som, cyklar, skidor, däck, pulkor etc. Det är heller inte tillåtet att förvara soppåsar, skor eller dörrmattor utanför sin ytterdörr. Var och en tar hand om sin egen post, släng därför inte den post som du inte är intresserad av ovanpå postboxen. Papper, fimpar och annat skräp kastas i för dem avsedda kärl.

Cykelrummen är endast avsedda för förvaring av cyklar dvs således inga cykelvagnar, pulkor, skidor eller dylikt, detta p g a platsbrist. Använd avsedda krokar i taket som finns i varje cykelrum, till exempelvis barncyklar som är lättare att hänga på krokarna och även att ta ned.

Hushållssopor, kompost och tidningar kastas i respektive kärl i soprummet. Även batterier och mindre elavfall kan lämnas i avsedda kärl i soprummet. Grovsopor, kartonger och annat brännbart material samt exempelvis glas-, metall- och större elavfall lämnas till återvinningsstationen i Stockby/Sticklinge Handel. Vid frågor kan du bl a vända dig till www.lidingokommun.se eller till Stockby återvinningsstation direkt.

Fasaden, det är inte tillåtet att borra eller på annat sätt göra åverkan på husfasaden.

Balkong och uteplats, det är inte tillåtet att mata vilda djur, exempelvis fåglar från balkong eller uteplats.

Mattor, det är inte tillåtet att skaka mattor från balkongen.

Husdjur, får transporters inom området och ska vara kopplade samt får inte rastas på föreningens gemensamma ytor. Se lag (SFS 2007:1150) om tillsyn över hundar och katter.

Besöksparkering, de parkeringsplatser som är uppmärkta som besöksparkeringar är i första hand avsedda för personer som tillfälligt gästar de boende inom föreningen. För boende/ tillfälligt boende som behöver nyttja besöksparkeringarna gäller att parkerings-platserna endast får användas maximalt fyra dagar/nätter per månad.

Grillning, grillen ska placeras så att grilloset inte når andras balkonger eller uteplatser dvs placeras en bra bit bort från husen, minst 8-10 meter bort oavsett om det är en el- kol- eller gasolgrill. Grillröken kan upplevas av flera boende som störande och som en sanitär olägenhet. På grund av brandrisken är det inte heller tillåtet att grilla på balkongen eller på uteplatsen/terrassen.

Rökning är inte tillåten i de allmänna utrymmena såsom i trapphuset, hiss, utanför entrén och inte heller utanför föreningslokalen. Detta för att ta hänsyn till allergiker och att icke rökare ska slippa vistas i miljöer de inte mår bra av.

Störningsregler, visa hänsyn genom att inte spela musik på hög volym eller på annat sätt uppträda så att grannar störs mellan kl. 22.00 - 07.00 på vardagar eller 23.00 - 10.00 på lördagar eller helgdagar. Detta innefattar även t.ex. grillning och sammankomster på våra gemensamhetsytor under dessa tider. I undantagsfall om firandet pågår längre än den angivna tiden enligt ovan, ska anslag sättas upp i god tid innan firandet och väl synligt i porten av den enskilde.
Kraftigt störande renoveringsarbete, t.ex. bilning av betong eller rivning av kakel, får endast ske mellan kl. 08.00 -17.00 på vardagar och inte alls på lördagar och helgdagar. Anslag skall sättas upp i entrén under vilken tid som arbetet beräknas pågå.

Biltvätt är inte tillåtet inom föreningen, eftersom man inte får släppa ut orenat avloppsvatten. Vatten från biltvätt räknas som avloppsvatten eftersom det kan vara kraftigt förorenat av däckpartiklar, olje- och bränslerester, vägmaterial, giftiga tungmetaller och tensider som rinner ned i dagvattensystemet samt ut i våra vattendrag, via dagvattenbrunnarna.

Brand, skydda dig och dina grannar mot brand. MSB och Brandskyddsföreningen m.fl. ger riktlinjer - ställ inget brännbart i trapphusen. En brand som fått fäste kan utvecklas mycket snabbt och med stor värme- och rökutveckling som följd. Även vid en mindre brand kan ett trapphus vara fyllt med tjock, giftig rök redan efter några minuter. Skulle utrymning av huset behöva ske, blir de boende då hänvisade till fönster och balkonger. Brännbart material typ barnvagnar, tidningsbuntar och byggmaterial får därför inte förvaras i trapphus, oavsett hur det placeras.

Med förhoppning om ett fortsatt trivsamt boende för alla och med en standard som vi alla trivs med samt kan vara stolta över. //Styrelsen